İstanbul Design Week - 2007

Tatildeyken 4–10 Eylül tarihleri arasında Balat’taki eski Galata Köprüsü’nde İstanbul Design Week’in (İstanbul Tasarım Haftası) üçüncüsünün düzenleneceğini gazeteden okumuştum. Döner dönmez de ayağımın tozuyla bugün kendimi oraya attım.











Tasarımın herhangi bir alanıyla profesyonel olarak ilgilenmememe rağmen, hemen hemen her alanı ile ilgili yapılan çalışmaları görmek ilgimi çekiyor. İç mimar, endüstriyel tasarımcı, modacı vs olmanız da gerekmiyor bunları görmeniz için bence… Tıpkı sanat galerilerini gezmek için ressam olmanızın gerekmediği gibi… Eğer siz de mobilyadan mutfak araçlarına, iletişim araçlarından ayakkabıya, aydınlatmadan takı tasarımına, gazete tasarımından çevre tasarımına kadar çeşitli alanlarda tasarlanmış çalışmaları görmek isterseniz son 5 gününüzün kaldığını unutmayın!!

Birçok büyük firmanın olduğu gibi üniversitelerin güzel sanat fakültelerinde okuyan öğrencilerin çalışmalarının da sergilendiği stantlar bulunuyor. Hepsi birbirinden ilginç ve değişik çalışmalar. Ama benim en çok ilgimi çekenler şunlar oldu:

Elle Decor’un köşesi: Verdikleri broşürdeki testi yaparak kendi dekorasyon tarzınızı bulabilirsiniz.

Efes Pilsen’in bölümü: Çeşitli Efes kutuları, kapakları, şişeleri, vs kullanılarak hazırlanmış birbirinden güzel maketler (bateri, uçak, yelkenli, bar ortamı, dükkan, vs) vardı.

Barbo standı: Özellikle Ertunç Vatanperver’in çalışmaları çok hoşuma gitti. (En çok da “eggsit” adını ortadan kırılmış bir yumurta izlenimi veren koltuklar. İki parça üst üste bir aradayken bütün bir yumurta görünümü varken, o kırılma yerinden ikiye ayrıldığında içi renkli iki puf koltuk ortaya çıkıyor.)

Tülay Beşir’in tasarımları: Hepsine bayıldım. Ünlülerin yaşam enerjisinden esinlenerek tasarladığı değişik objeler çok ilgi çekiciydi. (Nükhet Duru için Flamenko koltuk, Cem Yılmaz’a bir Lamba, Orhan Gencebay’a Sevgi Sehpası, Ajda Pekkan’a Süper Star Şaraplık, Acun Ilıcalı ile birlikte tasarladıkları Boğaziçi Köprüsü şeklindeki Hamak, Deniz Akkaya’ya Sütun Askılık, vs.)

LİN Aydınlatma: Kristal taşları modern bir tasarımla kullanarak ortaya çıkardıkları aydınlatma ürünleri göz alıcıydı.

Phare Aydınlatma: O kocaman, dantelden yapılmış küre avize süperdi!

Bir de kimlere ait olduğunu hatırlayamadığım iki stant vardı:

* Küresel ısınma ve AIDS ile ilgili afişlerin bulunduğu alan. (Üst Katta girişe yakın)

* “Amiyane” (Vajina aynası) ve “Made With Love Dövmelerinin” bulunduğu üç gözdeki değişik tasarımlar çok ilginçti. Made With Love Dövmesini merak ettiniz mi? :) Tamam, sizi daha fazla merakta bırakmayayım. Bunlar morluk dövmeleri. Nasıl yani demeyin… Diyelim ki sevgiliniz, eşiniz, vs yok ve yapayalnızsınız. Yani boynunuzu, kolunuzu veya herhangi bir yerinizi şehvetle ısıracak bir partneriniz yok… O zaman neden benim de morluklarım yok diye üzülmüyorsunuz ve teninize uygun bir geçici morluk dövmesi alıp, vücudunuzun herhangi bir yerine yapıştırıyorsunuz. Sonra da göğsünüzü gere gere morluğunuzu cümle aleme sergiliyorsunuz..:))

Sözün özü, yüzlerce yaratıcılık ürününü görmek istiyorsanız 10 Eylül’e kadar Eski Galata Köprüsü’ne uğrayınız efendim. Pişman olmazsınız!

http://www.istanbuldesignweek.com/

3 yorum:

Adsız dedi ki...

KAçırdıysanız üzülmeyin flash sanal turlar ile Design week 2007 ayaklarınıza kadar geldi:

http://wwwçpanoramikistanbul.com/dw3.html

Adsız dedi ki...

yanlış yazılmış
doğru link:
www.panoramikistanbul.com/dw3.html
olmalı.
iyi seyirler...

Aşkın Güngör dedi ki...

Ak Yatırım'ın Doğanın Su Kumbarası konseptini biizm Trend Tiger ekibi yapmıştı orada. Preoje ve müzikler Bumin Önder...