İki Lezzet Önerisi (18+)

Geçen hafta sonu Dido ve Ongun ikilisiyle eski çılgın üniversite geceleri gibi bir gece geçirmeye karar verdik. Beyoğlu'nda atıştırmalık bir şeyler yiyip, o bar senin bu bar benim gezelim, her yerde birer ikişer bira içelim, sonra akşam Kızılkayalar'dan birer hamburger atıp evimize dönelim dedik. Ongun hepimize attığı mailde programı şöyle belirlemişti:

19.30 taksimde buluşma
20.00 hızlı yemek (misaller: mercan, pano,vs)
21.30 kalkış
21.45 1.mekan
22.45 2.mekan
23.30 3.mekan
01.15 4.mekan
03.00 5.mekan
04.30 Kızılkayalar
05.00 evde son bira (bu madde İmge&İso için geçerlidir)
05.30 2 alka-seltzer alış ve yatış


İşte bu programı biraz farklı da olsa uygulamaya geçirebildik. Buluşma sekizi buldu ve artık üniversiteli bünyesine sahip olmadığımız için 3 mekanla yetindik, ama konsept tamamdı. Hatta Ongun o kadar hazırlıklı gelmişti ki bir mekandan kalkıp, başka bir mekana giderken "ne yapsak, nereye gitsek?" diye düşünmek için vakit kaybetmememiz için mekan listesi hazırlayıp, yanına almıştı. Şimdi liste diyince aklınıza benim kapsamlı listelerim gelmiş olabilir. Ongun'un da benim kardeşim olarak hazırlamış olduğu listeyi merak etmiş olabilirsiniz. İşte Ongun'un son derece kapsamlı ve üzerinde zaman harcanmış listesi:


















Etkilendiniz, değil mi? :)

Neyse, gelelim asıl konuya. Yani neden beş mekan değil de üç mekanda pes ettiğimiz konusuna! Bunun asıl sorumlusu kesinlikle Babylon yakınlarındaki barlardan biri olan Kino Garden'da içtiğimiz o muhteşem fındıklı votka shot'lardı. O kadar lezzetli bir tadı vardı ki kaçar tane içtiğimizi bile hatırlamıyorum. Zaten o zamana kadar içtiğimiz bira sayısı da bir hayli fazla olunca oradan kalkıp gittiğimiz dördüncü mekan ancak evimiz olabildi!

Elbette, bu lezzet İso'cumun ağzına bir kez bulaştı mı onu durdurmanın mümkün olmayacağını biliyordum. Kesinlikle evde de yeni takıntımız olacağı belli olan bir içki çeşidiyle karşı karşıyaydık. Ve bu Cuma akşamı bu harika lezzeti evde denedik. 1 ölçü yanda gördüğünüz fındık şurubuna 1 ölçüden biraz fazla (1.1 ölçü diyelim) votka ekliyor ve iyice karıştırıyorsunuz. İçeceğiniz günün sabahı yaparsanız, akşama kadar süper bir soğukluğa ulaşmış olur. Sonra da buz gibi shot'lar (ya da bizim gibi yudumlar) halinde biralar arasında tüketiyorsunuz. Fındık şurubunu marketlerde göremedik. Gören olursa haberim olsun lütfen. Ama bizim gibi içkisepeti'nden de sipariş verebilirsiniz.




İkinci önerim ise en sevdiğim iki Türk markasından biri olan Efes'e ait bir ürün: Efes Dark Brown. (Sevdiğim diğer Türk markası da Turkcell'dir bu arada..) Kahve aromalı dark biranın muhteşem lezzetini mutlaka denemelisiniz. Unutmayın, bu biranın kırk yıl hatırı var. :)

8 yorum:

Bivet dedi ki...

Sevgili İmge;

'Monin' bu konuda bir numaradır. Dünyanın en kaliteli şuruplarını üretir. Kek ve pasta yapmak gibi merakların var ise ya da kahve merakın yoğun ise bu şurupları mutlaka denemelisin. İnan bana pişman olmazsın. Votka olarak ne kullandığınızı sorabilirmiyim? Fındıklı votka benim de favorilerimdendir. Mutlaka deneyeceğim.

Sevgiler
B.

Imge dedi ki...

Bivet selam,

Votka olarak Absolut kullandık. Bir soru da benden sana o zaman: Doğru anladıysam Monin'i evinde kullanıyorsun. Peki, nereden alıyorsun?

Sevgiler..

Bivet dedi ki...

Sevgili İmge;

'Monin' birkaç sene öncesine kadar Cadde'deki -Bavian dahil- birçok likör satan perakende noktasında bulunuyor idi. Ama artık nadiren bulabiliyorum. Annemler ise eski zamanlarda Tahtakale ve Eminönü pazarlarından alırlar imiş. 'Monin' çikolata ve nane şurupları. Hmmm....Ne olur daha fazla anlattırma :)Fındık hiç denememiştim. Mutlaka deneyeceğim.

Sevgiler
B.

ruhdagı dedi ki...

Allah'ım iki tutkum aynı anda.Kahve ve bira :)
Bizim evin biralarını Memo aldığından daha önce fark etmedim aklımda olsun.
Ama fındıklı votka shot dedin beni benden aldın:)

Imge dedi ki...

Bivet,

Tamamdır,daha fazla sormuyorum. Sustum! :) Ama Eminönü taraflarında satan yerler hâlâ olabilir gibi geldi bana. Uğradığımda bakmayı düşünüyorum.

Sevgiler..

Ruhdağı,

Kesinlikle denemelisin. Ben içki konusunda farklı lezzetlere çok açık bir tip olmamama rağmen kahveli biraya bayıldım. Diğeri için zaten diyecek yok, süper! O yüzden ilk içki alışverişinizde Memo'ya büyük iş düşüyor.. :)

Sevgiler..

Adsız dedi ki...

merhaba imge,siteni epeydir takipteyim ve yazılarını beğenerek okuyorum ama bu ilk yorumum olacak. tavsiyelerini hep bir kağıda not alıyorum, bunu da hemen ekledim, bir de hare markakahve likörü denemek istiyorum... monin markasını bulunca buradan bilgi verirmisin? sema

Imge dedi ki...

Sema,

Tabi ki haber veririm. Ama detaylı bir araştırmaya girmek yerine içkisepeti.com'dan almaya da devam edebilirim, haberin olsun. :)

Ama üstte sevgili Bivet'in yorumundan yola çıkarak, karşıma çıkan içki dükkanlarına sormayı düşünüyorum. Bir gelişme olursa mutlaka paylaşırım.

Sevgiler.

Adsız dedi ki...

güzel güzel :)