Seabird ile İstanbul Kanatlarımın Altında

Bu sene 14 Şubat Sevgililer Günü'nde "O benim her şeyim. Çünkü..." cümlesini tamamlayarak Women's Health'in Twitter yarışmasından Seabird ile çift kişilik İstanbul turu kazanmıştım. Bir sene geçerliliği olan biletlerimizi 13 Haziran günü kullanmaya karar vererek rezervasyonumuzu yaptırdık. Pazar günü saat 15.00'teki uçuşumuz için yarım saat önce kimliklerimiz ve PNR kodumuz yanımızda Haliç'teki deniz terminalinde olmamız gerekiyordu. Evet, adı üstünde Seabird bu, denizden havalanacağız! ;)


18 kişilik bu minik deniz uçaklarının sadece şehrin tepesinde uçmadığını tahmin ediyorsunuzdur elbette. Bozcaada, Alaçatı, Kocaeli ve daha birçok yere Seabird ile uçmanız mümkün. Pratikliğinin ve zaman kazandırmasının en önemli artıları olduğunu ve İstanbul yaşamında en tercih edilesi özellikleri olduğu kesin. Ancak uçağın minikliğinin bir basıklık hissi, hafiften bir klostrofobi yarattığı söylemeliyim. Ve yine ebatlarından dolayı daha çok sarsılıyorsunuz. Yani motion sickness'tan muzdaripseniz (bkz.ben) bu uçak yolculuğu da sizi biraz tutabilir. Önlem olarak ilaç alıp binebilirsiniz. Bir de uçaklarda klima yok. İndiğimizde hepimiz ter içinde kalmıştık, ama merak etmeyin diğer uçuşlarda yüksekten uçulduğu için içerisi gayet serin oluyormuş. Biz manzara görelim diye alçak uçuş yaptığımızdan biraz fenalık geçirdik! ;)

Bizim uçuşumuz hediye olsa da fiyat bilgisi de vereyim: 20 dakikalık (iniş-kalkış her şey toplam 30 dk) bu şehir turunun kişi başı fiyatı 230 TL gibi bir şey. Fırsat sitelerinden 130 TL'ye de bulabilirsiniz, takip edin. Hem kendiniz hem sevdikleriniz için güzel bir hediye fikri olabilir bence.

Şimdi sizi nefis görüntülerle baş başa bırakayım.

 Galata Kulesi

 Kız Kulesi

Boğaz Köprüsü, Beylerbeyi Sarayı, Kuleli Askeri Lisesi

Boğaz Köprüsü, Suada, Çırağan Sarayı 

Tarabya Oteli, 3. Köprü'nün ayakları 

Anadolu ve Rumeli Hisarları

Bu çok keyifli deneyim için Seabird'e (ve tabi ki Women's Health'e) teşekkürlerimizi sunuyoruz. Seabird ile şehir turu yapmak ya da diğer uçuşlarıyla ilgili bilgi almak, yer ayırtmak isterseniz buraya buyurun. Çağrı merkezi numarasından size çok kısa sürede yardımcı olacaklardır.

Notlar:

1) Biraz geç oldu ama açtım gitti: artık İmgeleme'nin bir Facebook sayfası da olduğunu biliyor muydunuz? Hadi beğenin onu! ;) Albümler bölümünde hem bu uçuş, hem Münih, hem de Bozcaada ile ilgili çok daha fazla fotoğraf var, haberiniz olsun.

2) İso'cumla ilgili ne yazdım da yarışmayı kazandım, sorusunun yanıtı hâlâ bir muamma. Ne yazık ki hiçbir yere kaydetmemişim yanıtımı. Ama onun benim her şeyim olması konusu netliğini korumakta. E o zaman sıkıntı yok. ;)

Kemerlerinizi bağlayın! Kalkıyoruuuzzz! 

2 yorum:

Benden Bizden dedi ki...

Tebrikler!
Sendeki bu yarışma kazanma şansına bayılıyorum, girdiğin yarışmaları bize de haber ver emi? :))

Imge dedi ki...

Benden Bizden,

Anlaştık! ;)