Sergi Haberi: Hanefi Yeter'den Vesile

Hanefi Yeter’in doğa ve insan ilişkileri üzerine kurguladığı yeni sergisi 16 Aralık - 11 Şubat tarihleri arasında Anna Laudel İstanbul’da gerçekleşiyor. Sanatçının 2019’dan bu yana ürettiği çeşitli kompozisyon, heykel, desen ve seramik çalışmalarının yer aldığı “Vesile” isimli kişisel sergisindeki eserleri, izleyiciye hem doğanın sunduğu nimet ve güzellikleri hem de insanlığın doğaya karşı tavırlarının sonuçlarını gösteriyor. Yeter, eserlerinin insanlarda farkındalık ve duyarlılık yaratmasını hedeflerken, sanatını değişimin bir parçası olarak görüyor.


Daha önceki üretim süreçlerinde dış dünyayla daha sık iletişim kurma fırsatı bulduğunu belirten Hanefi Yeter, son üç yılda ürettiği yeni dönem eserlerinde, herkesin birbirinden uzaklaştığı ve korkunun hakim olduğu bir dönemde yaşanan değişim ve gelişimleri, kendine has bakış açısıyla sunuyor. Galerinin iki katına yayılan “Vesile”, sanatçının uzun süredir tutkuyla çalıştığı seramik eserlerini de içeriyor. Yeter, bu sergi için Ayvalık yöresinden topladığı çömleklerle bir araya getirdiği bir seçki sunuyor.

Antik Yunan filozofu Sokrates’in “Sorgulanmayan bir hayat, yaşanmaya değmez” sözünden ilham alan Hanefi Yeter’in farklı disiplinlerde ürettiği eserlerinin yer aldığı “Vesile”si, Anna Laudel’in İstanbul’daki galerisinde ziyaret edilebilir.

Sergideki resimlerin fotoğrafları ve galeri bilgileri için buraya tıklayınız. 

İyi gezmeler.

Hiç yorum yok: