Bavul Hazırlığı

Gezmeyi seven biri olarak işin bavul hazırlığı kısmından da hiçbir zaman fazla şikayet etmemişimdir. Hatta bavul hazırlamak, bavul boşaltmak ile karşılaştırıldığında keyifli bile olabilir. Ama yine de insanı strese sokan bir tarafı vardır bu bavul toplama işinin. Aslında işin kendisi değil fikridir insanı geren! Gereken her şeyi yanına almak zorundasındır ve eksik bir şey olmamalıdır! İşte bu aşamada benim kapsamlı listelerim devreye girer.

Gerçi bu listelere rağmen arada ufak tefek bazı detayların unutulduğu olabilir. Dido & Ongun'un düğününde Ongun'u (yani damadı!) evde unutup, otele ve kuaförlere dağılmak üzere şehre inmek için yola çıkıp, site güvenlik görevlisinin annemi aramasıyla yarı yoldan dönmemiz gibi! Oysa her şeyi de yazmıştım listeme! :)

Neyse, konuyu dağıtmayayım. Genellikle bizim tatil bavulu hazırlama sürecimiz benim liste hazırlamamla başlar. Listede cımbızdan, bikiniye, pamuktan, tel tokaya kadar her şey olmalıdır. Gelin hep birlikte örnek bir yaz listesini gözden geçirelim:

* Otel rezervasyon formları ve uçak biletleri (varsa Internet araştırmalarımdan topladığım notlar),

* Fotoğraf makinesi + şarjı

* Cep telefonu + şarjı

* iPod + şarjı

* Kitap (ama sahilde okunacak türden bir şeyler) + Not Defteri & Kalem

* Yedek lens + lens solüsyonu + gözlük

* Güneş gözlüğü

* Güneş kremleri (60, 30, 20, 15 SPF)

* Deodorant, parfüm

* Bikini, pareo, plaj terliği, şapka (Yaşasın!! İyi ki ikoncan falan değilim ve plaj için sadece bu kadarını yanımda götürmem yetiyor!!)

* Plaj çantası ve akşam çıkarken otelin oda kartları, fotoğraf makinesi ve cep telefonu gibi ıvır zıvırları koymak için küçük ve pratik bir çanta daha...

* İç çamaşırları (annem bir seferinde listemi gördüğünde "Bu maddeyi yazdığın iyi olmuş, mazallah poponuz açıkta kalabilirdi!!" diye dalga geçmişti benle. Ama işin detayını kendisiyle paylaştığımda bana hak vemişti. İç çamaşırı maddesi açık renk pantolon ve eteklerin altına giyilecek açık renk iç çamaşırlarını koyma, spor yaparken ya da boyundan bağlı elbisenin altına kullanacağın çamaşırları göz önünde bulundurma gibi alt maddeleri de kapsıyor. O yüzden lütfen karşıma geçip de öyle alaylı alaylı sırıtmayınız!)

* İlaç (alkol aşımına karşı Alca-Seltzer, başağrısı için Novalgin, suda eriyen Aspirin , ne olur ne olmaz diye Benical Cold, kronik aft problemimize karşı Kenacort, suni gözyaşı damlalıkları...)

* Takı & Toka (Bu konuda avantajlı sayılırım. Takıyla pek aram yoktur, kıvırcık saçları kendiliğinden tepede topuz yapmak mümkündür. Dolayısıyla at kuyruğu ve yanlardan toplamak için birkaç parça şey alıp, bir iki tane de küpe atsam yeter bana..)

* Şampuan, jöle, perma tarağı

* Nemlendirici krem (yüz ve vücut için)+ Yüz sabunu

* Makyaj + makyaj temizleme malzemeleri + pamuk

* Gecelik

* Cımbız

* Diş fırçası + macunu

* Bozulan ojelere yama yapmak için oje. (Bu arada seyahatler sırasında en kolay oje olan sedefli beyaz oje seçilir. Genellikle bir haftada hiçbir şekilde bozulmadığı için kendisine minnettar kalınır. Bozulacak olursa da üstüne ufak rötüşlar yapmaya müsait bir seçimdir.)

* Spor ayakkabı + spor çorap + spor şortu/eşofmanı + spor tişörtleri

* Gündüz için bikini üstü etek ve şortları

* Gece giyilecek hafif elbiseler + altına bir çift düz sandalet, bir de dolgu topuk sandalet (Hem rahat olsun hem de boyu uzun göstersin diye. Malum insan genellikle tatilde enine uzadığı için boyu da uzatmanın bir yolunu düşünmek gerek!)

Ohh! Nihayet bitti! Bak yine aklıma ikoncanlar geldi! Ben bile bavula koyacak bu kadar çok şey buluyorsam, kim bilir onlar nasıl gidiyorlardır tatile!

Neyse, gelelim İso'cumun bavul hazırlama sürecine... Onun da işi çok zor, yazık valla! Bin tane şey düşündü zavallı! PSP mi alsam mı almasam mı? Pinpon raketimi koydum, squash oynar mıyım acaba? iPod ve kitap aldım. Şapkamı ve şort mayomu koydum. Birkaç tişört, kısa kollu gömlek ve bermuda... Sonra "Ben senin gibi bavul yapamıyorum, sen çok güzel yerleştiriyorsun giysileri" diye İmge'ye gaz verilir. Eşyaların hepsi yatağın üstüne atılır. Ve bavul süreci başladığı hızla biter! Hatta sefaya geçilir: "Balkonda nargile yaksak mı, İmgoş?"

-"Spor ayakkabını koydun mu, İso?"
-"..."
-"Güneş yanığına karşı kremlerini?"
-"..."
-"Plaj terliğini unutma!"
-"..."
-"Deodorantın?"

-"Ya öfff yaa, onları sen hazırlamayacak mıydın?!!"


Hımmm, bavul hazırlama işinin bende yarattığı stresin kaynağını buldum galiba! Meğer bilmediğim başka sorumluluklarım da varmış! :)

Neyse, yine de şikayetçi değilim. Bavullar beni korkutamaz, seyahatten ve tatilden soğutamazlar! İşte o kadar!

11 yorum:

nymphea dedi ki...

Ne guzeel:) Tatil zamani gelmis anlasilan. Bu arada ben de senin gibi komik ayrintilara kadar butun listeyi yaparim:P Ama hep su da olursa, bu da olursa diye fazladan bir seyler goturup, kullanmadan geri getiririm, agir valizlerle kocami yorarim:( Hic bir zaman azicik esyayla her yere gitmeye hazir insanlardan olamadim:)

Bu arada senden sahilde ne okuyacagini ogrenebilir miyim? Ay sonunda biz de tatile cikacagiz, yeni birkac kitap siparis edicem de:P

Unknown dedi ki...

Bu listenin ucu bucağı görünmüyor :) Liste hazırlamak gerektiğine katılıyorum ama tabii bu liste nedense bayanlarda biraz(!) uzun oluyor :)

pembecikolata dedi ki...

İyi tatiller size...Bütün yaz bavul hazırlayıp baoşaltığım için tecrübeli sayılırım:)Tatil heyecanı ile bavul hazırlamak bile zevkli bence...Ama liste süper fikir bence...

zeynep dedi ki...

bepanthene krem koymayı unutmayın. ben bavul hazırlama işini abartıp götüreceğim bluz-etek-ayakkabıları kombinleyip fotoğraflıyorum. Sonradan bu eteği hangi bluzle giysem sorunu olmuyor. iyi tatiller

icimdeki yolculuk dedi ki...

bende hiç liste yapma ama her defasında en önemli lazım olanları evde bırakırım:)iyi tatiller

ruhdagı dedi ki...

Benim listeyle hemen hemen aynı :)
Özellikle iç çamaşırı kısmı :)

Kolay gelsin.

Fulia dedi ki...

Merhaba. Imgeleme'yi takipteyim ama ilk defa yorum yazıyorum.Ben de Istanbul'da yasayan bir Adanalıyım ve hatta bazı yazılarında gördüğüm Müge Ö.'nün de liseden arkadasıyım:) İç çamaşırlarını bavul listesine yazan bir tek ben varımdır sanıyordum:) Zeynep Hnm idolüm yanlız, resim ceken hic duymamıstım, bu benim icin yeni bir fikir oldu :)

sarapci dedi ki...

İmgecim benim listemde olup sende olmayanlardan bazıları:
- kemer(ler)
- deniz gözlüğü (lensin olduğuna göre lazım olmalı)

Yurtdışı ise
- priz adaptörleri
- pasaport fotokopileri

Araba kullanılacaksa
- cep tel kulaklığı

Kış ise
- yağmurluk
- şemsiye
- atkı, eldiven, şapka

Aslında bende sehayate her an hazır bir tuvalet çantası var, eksikleri dönüşte tamamlayarak listeyi kısaltıyorum.

Imge dedi ki...

Nymphea,

Benim tatil kitabı seçimim pek doğru olmadı ne yazık ki.. O yüzden sana da neyi okumaman gerektiğini söyleyebilirim. Pegasus Yayınlarından Güneşin Doğusu'nu okumamalısın! :) Neler okuyabileceğine gelince.. Herkes gibi ben de (okumadıysan) Elif Şafak'ın Aşk'ı tavsiye ederim. Benim son çevirdiğim Callisto kitabını tavsiye ederim. :) Ya da Buket Uzuner veya İnci Aral'ın romanlarından okumadıklarını seçip okumanı tavsiye ederim. Bana her zaman iyi gelmişlerdir.. Şimdilik aklıma bunlar geliyor..Sevgiler..

Ata,

Liste uzun ama ne yazık ki hepsi de gerekli şeyler.. İnan bana!! Hiç abartısız bir bavul götürdüm ve birkaç parça dışında her şey kullanıldı. Tabi tek bir yaz ayakkabısı ve iki şort ile koca bir yazı geçirebileb siz erkeklerden biraz farklı bizim durumumuz..:)

Pembe çikolata,

Valla ben de az tecrübeli sayılmam bavul konusunda.. Hatta o kadar ki kaplumbağa misali ihtiyacım olan her şeyi yanıma alacağım uzun yol bavulu için bile maksimum 1 saat harcarım diyebilirim. Ama listesiz asla olmaz! :)

Zeynep,

Bepanthene uyarını geç gördüm, ama o niyetle götürdüğümüz başka bir şeyler vardı zaten.. Yine de çok teşekkürler..:) Kıyafet kombinleme olayına da bayıldım. Gerçi ben kesin üşenirim, yapamam, ama aklımın bir köşesinde bulunsun bakalım..Sevgiler..

İçimdeki Yolculuk,

Liste yapmadığın için olabilir mi? 

Ruhdağı,

Beni en iyi sen anlarsın o zaman..:)

Fulia,

Aynı yaşlarda bir Adanalı olarak yazılarımda adı geçen arkadaşlarımdan pek çoğunu tanıyor olman da mümkündür.. Hemşeri sayılıyoruz ne de olsa.. :) Bu arada Zeynep gerçekten yaratıcılığıyla beni de etkiledi!!  Sevgiler.

Şarapçı,

Kemer, genellikle kocamın iş seyahatlerinde “aman sakın unutmayalım” muamelesi yaptığımız bir eşya! Deniz gözlüğü konusunda da haklısın, ama bu kez yanıma almadım, çünkü kırılmıştı ve yenisini almaya üşenmiştim.. O yüzden anne& babalarımız stilinde yüzdüm..:)

Yurtdışında pasaport fotokopisi çok mantıklıymış.. Şimdiye kadar hiç götürmemiştim, ama not ediyorum. Bundan sonra unutulmayacak!

Araba ile ilgili şeyler kocamın sorumluluğunda.. Zira benim ehliyetim bile yok!! 

Kışın yağmurluk ve şemsiye de çok önemli ve mutlaka unutulan şeylerin başında gelir..:)

Son derece faydalı eklemelerin için teşekkürler..

Yaprak dedi ki...

pil pil pil her an her yerde lazım olabiliyo!! uçağa binecekler için: unutmayın artık belli miktarda sıvı taşıyabiliyosunuz yanınızda. yoksa hiç acımadan alıp atıyolar! ben de tatil öncesi bi muji yaptım nişantaşı'nda, küçük şişeler aldım çeşit çeşit. sabun için, krem için, papatya suyu için :D her şeyi koca koca yanımda taşımamak için onlara koydum götürdüm. yara bancı unutmayın bi de! allah korusun ama lazım olabilir

Imge dedi ki...

Yaprak,

Gerçekten de el bagajına çok dikkat etmek gerekiyor. Küçük manikür makasına bile izin vermiyorlar, ama hediye paketi içinde kocaman karaf götürmeye izin var!! :) Ya da ben bu seferlik ucuz atlattım! :)

Yarabandı konusuna da katılıyorum. Her zaman çantalarıma bir iki tane yarabandı koyarım, ama ne zaman lazım olsa yanıma aldığım çantada yarabandı yoktur!!