Sizin de her cilde lazım Dermalogica ürünleriyle tanışmanızı öneririm.
Hepinize iyi hafta sonları!

...Sevinin küçükler,
Övünün büyükler,
23 Nisan kuuutluu olsuuunn...

Bu arada İso'cum da ben de Atatürk'ü daha iyi tanımak ve anlamak adına O'nun hakkında yazılmış belli başlı kitapları okumaya çalışıyoruz. Ancak İso'cum Erol Mütercimler'in (benim de çevirmen olarak çok sık çalıştığım Alfa Kitap'tan çıkan) 1,150 sayfalık Fikrimizin Rehberi kitabını bitirerek benden bir (hatta birkaç!) adım öne geçmiş sayılır. Ona kitap hakkında bazı sorular sordum ve aldığım yanıtları da sizinle paylaşmak istedim:"...Halk, milli egemenliğe yönelen tehditleri ve tehlikeleri önlemelidir. Çünkü milli egemenlik öyle bir kuvvettir ki, onun karşısında bütün dikta rejimleri yıkılmaya mahkumdur. Milli egemenliği esas alan Cumhuriyet ile sultanlık arasında şu fark vardır: Cumhuriyet fazilete dayanırken, sultanlık korku ve baskıya dayanmaktadır. Bundan dolayı Cumhuriyet erdemli ve cesur insanların yetişmesine fırsat tanırken, sultanlıklar içine kapanık ve sefil insanlarla ayakta durabiliyordu."

100 adlı oyuna gelince... Öncelikle Kumbaracı50 veya DOT gibi herkesin oturarak izleyebileceği bir oda tiyatrosunda sergilenmesinin kesinlikle daha iyi olacağını düşünüyorum. Çünkü Hayal Kahvesi Bistro'nun alt katı tam bir konser ortamı. Ayakta, yerlerde oturarak, önümüzdeki canlı (!) ve cansız sütunların ardından oyun izlemek pek de keyifli olmuyor haliyle. Belki de bu nedenden dolayı yemekten sonraki bölümden umduğumuz keyfi bulamadık. 
O gün o masada bana yapılan şeye masaj deniyorsa bugüne kadarkiler neydi diye düşünüyorum şimdi. Ya da Agun'a masöz mü demeli yoksa masaj profesörü falan mı? Sıcak havlularla sarılıp sarmalandıktan sonra burnuma okaliptüs yağı koklatıldı ve gerisini hatırlamıyorum. :) Ayak parmaklarımdan saç diplerime kadar o süper masaj tekniğiyle beni adeta eritti. Yüzüstü yatarken lavanta yağıyla sırtımı ve bacaklarımın arkasını ovduktan sonra neredeyse sırtüstü dönemeyecek kadar mayışmıştım. Daha sonra sırtüstü uzandım ve bacaklarımın ön yüzü, karnım, kollarım ve yüzümü Agun'a bıraktım. 60 dakikalık Zen Holistik Vücut Masajı için en doğru gün o günmüş meğer! Hem gergin kaslarım hem de o gün birileri sayesinde (!) alt üst olmuş zihnim için yatıştırıcı bir ilaç etkisi yaptı Agun'un elleri.
CityZen'in tertemiz ve huzur veren ortamında kendinizi deneyimli ellere bırakmak istiyorsanız Metrocity'ye buyrun. Ama gelmeden önce 0 (212) 344 09 59 no'lu telefonu arayarak Agun'dan randevu almayı unutmayın. Elbette öncesinde masaj çeşitlerini incelemeyi de unutmayın. CityZen'e yalnızca masaj için değil Yoga, Pilates gibi dersler ve değişik vücut ve cilt bakımları yaptırmak için de gidebilirsiniz. Kleopatra gibi süt banyosu yapabilir, selülit maskesi uygulatabilirsiniz. Sundukları tüm hizmetler hakkında detaylı bilgiyi web sayfalarından da alabiliyorsunuz. Kendinizi ya da evlilik yıldönümü veya özel günlerinizde eşinizi şımartmak istediğinizde mutlaka aklınızda olması gereken adreslerden biri burası.
Bundan sonra pizza siparişi verirken tek adresimiz olacak gibi görünen The Upper Crust Pizzeria, Çırağan Caddesi'nin hemen başında yer alıyor. Boston’da son 4 senenin Best of Boston ödülünü alan bu leziz pizzacı şu an tek lokasyonda hizmet veriyor. 35 cm ve 45 cm'lik dev seçeneklerinin yanı sıra dilim pizza seçeneği de sunması benim çok hoşuma gitti. Çünkü pek çok yerde pizza söyleyemememin nedeni bitiremeyecek olmamdır! 
Biliyorsunuz ben genellikle oyunlar için 1-1,5 ay öncesinden biletlerimizi alırım, çünkü ön sıraların ortalarından izlemek gibi bir takıntım vardır. 17 Nisan Cumartesi akşamı oynayacak Sondan Sonra oyunu için de ikinci sıranın ortalarında (B 16-17) harika bir yerden bir ay önce özenle alınmış iki kişilik tiyatro biletim var. Ama üzülerek satmak ya da açığa almak zorundayım, çünkü o akşam katılmamız gereken başka bir program çıktı. Emre Kınay ve Ahu Türkpençe'nin oynadığı oyunla ilgili buradan bilgi alabilirsiniz. (Galiba biz önümüzdeki sezon ancak izleyebileceğiz bu 16+ oyunu) Oyun Kadıköy Anadolu Lisesi'nin yanındaki Duru Tiyatro'da akşam 20:45'te başlayacak. 

31 Mart Çarşamba akşamı Akatlar kültür Merkezi'ndeki Şölen adlı oyundaydık. Bu sezonun en merak ettiğim oyunlarından biriydi ve her ay yalnızca iki kez falan oynadığı için (ve bazen de uzak sahnelerde ve Biletix'ten bilet alabileceğim yerlerde) bir türlü gidememiştim. En sonunda yaklaşık bir ay önce Beşiktaş Belediyesi'nin çağrı merkezinde ve Akatlar Kültür Merkezi'nin gişesinde fırtınalar estirerek güzel bir yerden iki kişilik yer ayırttım ve ne olur ne olmaz diye koştura koştura gidip biletleri de elden teslim aldım.