V. Burunda Sanat Festivali.. Kaçırmayın!

Moda'da harika şeyler oluyor!!

Bu yıl beşincisi gerçekleştirilen festival, Lokomotif Kültür ve Sanat Derneği tarafından yaratılmış bir festivaldir. Moda’yı tarihi ile, alışkanlıkları ve kentsel dönüşümü ile anlatmak için, sanatçıları ve halkı ulaşılabilir sade etkinliklerle bir araya getirebilmek için çalışır. Bu yılın teması "An". Açılış etkinliği Moda Sokak Şenliği ile güzel bir paylaşma anı olacak; öte yandan aynı tema, Lokomotif üyesi plastik sanatçıları ilk kez bir karma sergiyle biraraya getirecek.

25 Eylül 2012: An İçin de Dans Et

17.30 ve 18.30 Moda Çay Bahçesi Önü - etkinlik ücretsizdir
Dans, Performans: Gonca Gümüşayak, Tuba Önal ve arkadaşları
Müzik : Serkan Doğan (Akordeon) , Çağlar Erdoğan (Perküsyon)

Bu gösteride müzik ve dans etkileşimli olarak o an için-de üretilecek. O an’a özgü, o an’ı hissettiren, sokağın nabzını tutturan ve biraz da olsun güldüren, o an’ın tadını çıkaran bir gösteri izleyeceğiz. Dansta güldürü temasına odaklanan performans ve çağdaş dans sanatçısı Gonca Gümüşayak ve arkadaşlarının kolektif olarak ürettikleri "Performance Planet" yolculuğuna davetlisiniz, belki sadece izleyici değil, oyuncu ve katılımcı olarak…  




29 Eylül Cumartesi Sokak Şenliği 
Hacı Şükrü Sokak 14.00 ile 21.30 arasında
Detaylı program burada.
Mutlaka size uyan bir şeyler vardır, haydi sokağa!

Ve son olarak 4-22 Ekim tarihleri arasında görülebilecek "Uyanış Anı" Sergisi sizleri bekliyor. Bu sergi ressam, fotoğrafçı, heykeltraş, değişik disiplinlerden 16 Lokomotif üyesi plastik sanatçıyı ilk kez bir araya getiriyor.




Uyanış anı, özel bir an… Kendinde olma ve olmama, düş ile gerçek, gece ile gündüz arasında bir değişim, karşıtlıklarla dolu bir geçiş anı. Her sanatçı uyanış anına dair kişisel yaklaşımını eserine yansıtıyor "Uyanış Anı" Sergisi’nde... Bu sergi her güne yeniden doğabilmek, her şeyi iyileştirebilmek ve daha iyiye götürebilmek adına bize verilen fırsatlara dair samimi bir değinmedir. Detaylar için tık tık!

 Sergi Ziyaret Saatleri: Hafta içi: 10.00 – 17.00 Cumartesi: 09.00 – 13.00 Pazar: kapalı.

Bayıldım ben Lokomotif Kültür ve Sanat Derneği'nin fikri olarak ortaya çıkan bu harika etkinliğe. Ellerine sağlık diyor, sizleri de bu tarihlerde Moda'ya davet ediyorum. Bence kaçmaz!

Hiç yorum yok: