Beyoğlu’nda geçirilen bol alkollü bir gece sonrası “Gelin, şimdi sizi arka sokaklarda harika bir tantuniciye götüreceğim.” Ya da bir telefon sohbeti, “İmge, süper bir ciğerci açılmış biliyor musun? Bir de Şişli’de harika Adana kebap yapan bir yer keşfettim.. Ezme yaparken çıkan o sese doğru hipnotize olmuş gibi giderek ustaya ulaştım ve Adanalı olduğunu öğrendim.” Hafta sonu evde otururken “Ya canım bir işkembe çorbası çekti sormayın.. Hadi Beşiktaş’ta bilmem ne sokaktaki çorbacıya gidelim”
Bunlar kimin sözleri mi? Evet, itiraf ediyorum o benim kardeşim.. Biraz etoburdur, ama onun dışında normaldir kendisi, korkmayın.. :) Nişan yemeğimizden sonra bile bizi sokakta bir tencerede yapılan “şırdan” yemeye götürmüş bir insandır o… Son derece salaş, ama yemekleri gerçekten usulüne uygun şekilde hazırlayan müthiş lezzetli yerler keşfeder.
Tarsusi’yi de onun sayesinde keşfetmiş olduk.. Ama bizi bu kez şaşırttı.. Çünkü salaş bir yerde, ocakbaşı kokuları içinde kebap yemeyi beklerken, son derece şık bir restoranla karşılaştık.. Garsonlar çok ilgili; tabaklarınız ve kadehleriniz sürekli yenileniyor; mezeler harika; Tarsusi kebabı, künefesi, meyve servisi ve kahve ikramlarıyla acayip mutlu ayrılabileceğiniz bir yer.. Ayrıca çok da sıcak ve samimi bir ortamı var.. Fiyatları da gayet makul..
7 yıl Tarsus Amerikan Koleji’nde okumama rağmen, Tarsusi diye bir kebap çeşidi olduğunu bu sayede öğrendim.. Zaten kebap merakım pek yoktur.. Yani paça yemek de dahil olmak üzere her türlü sakatata bayılan ben, kebabın etini çok yağlı bulurum ve kebapçıda kebap yemeyip çıkıntılık yapanlardanımdır.. Ama insan en azından adını duyar değil mi? Ama maalesef, yaptığım bellek taraması sonucunda beynimde Tarsusi diye bir kayda rastlayamadım..
Bu arada Esentepe’de yer alan mekânın sloganı “Adımız Tarsusi, Tarzımız Hususi.” :)
Bu hususi tarzı mutlaka deneyin..
Tel: (0212) 212 05 33
1 yorum:
Bir de namrun et var. Guvecte parca et tereyagli. Bir dahaki gidiste ondan isteyelim canim!
Yorum Gönder