Cool Nerd! :)

Spordan çıkıp Metrocity'deki Migros'a uğrayıp evime dönecekken iki teyze beni yakaladı. Bu teyzelerden biri sessiz, sakin, kibar gülüşlü iken diğeri sabahları yayınlanan kadın programlarına seyirci olarak seçilen ekiplerdeki en bilmiş ve "kolay kolay gülüp de karizmamı çizdirmem" edasıyla oturan dominant teyzelerden birine benziyordu. Arkamdan "Pardon bakar mısınız?" yerine "Şşşştt... pişşşt..." falan gibi sesler çıkararak kendisine baktıran da o dominant teyze oldu zaten. Koridordan  sadece ben geçtiğim için o seslenme nidalarının muhatabı olduğumu anlayarak döndüğümde "Kızım sen İngilizce biliyorsundur di mi?"  diye sordu. 

Evet, deyip başımı salladığımda yanındaki sessiz teyzeyi dürterek "Bak demiştim ben sana," dedi bilmiş bilmiş ve bana dönüp elindeki üzerinde 'Cool Nerd' yazan ve gerçekten de nerd tipli bir kız resmi olan bir tişörtü göstererek "Ne yazıyor bunun üstünde?" diye sordu. 

Ben de 'Havalı ...' diye başlayıp daha 'nerd' kelimesini açıklamaya geçmeden sözümü kesti ve "Hah, tamam, işte bunu alıyorum," dedi. 

Bir çevirmen sorumluluğuyla duruma müdahale etmem gerektiğini anladım ve "Ama nerd de teknoloji manyağı, asosyal tipler için kullanılır hani..." diye açıklayacak oldum yine dinlemeden sözümü kesti,

"Hee, olsun," dedi ve sonra gitmeyeyim diye koluma dokunarak (ki tanımadığı insanla sosyal mesafesini ayarlayamayan her türlü insana kılımdır ama o gün spor sonrası sinirlerim alınmış olduğundan olsa gerek gayet uysal devam ettim konuşmaya) anlatacağı şeyle ilgili reyting artırma hevesiyle "N'oldu biliyor musun?" diye söze başladı. "O gün buradan bir tişört aldım. Üzerinde 'sexy woman' yazıyormuş. Seksi kadın yani.. Düşünsene... (tam bu noktada ağzını kapattı, "ne kadar ayıp" der gibi) Onu değiştirmeye geldim işte.." dedi. Yanındaki sessiz teyze de başını sallayarak mahçup mahçup gülümsedi. 

Ben de yaşadığı olayı bir facia olarak gören ama asıl "cool nerd" yazan bir tişörtle dolaşırken facianın ta kendisi olacak dominant teyzeye bakıp, "Aaa güzelmiş işte, değiştirmeseydiniz hiç," dedim. 

İşte o an dominant teyze en başta sessiz teyzeyi dürttüğü gibi benim kolumu  da dürttü ve "Olur mu kız!" diye bana kızmış gibi yaptı. İkinci kez koluma yapılan hamle sonrasında topuklamam gerektiğini fark ettim (çünkü  üçüncü kol müdahalesine ben de bir müdahalede bulunabilirdim!) ama  kadın yanında gülümsemeye devam eden sessiz teyzeye dönüp "Görüyor musun ne diyor ayol? Cık cık cık.." falan yaptı. Ama ilk baştaki kızmış gibi görünen yüz ifadesi, hafiften gururlu bir gülümsemeye dönüştü (içinden "ulen acaba seksi miyim, hı?" diye geçirmeye başladığı yüzünden belli oluyordu kısacası).   

Ve muhteşem finali o sessiz, sakin duran teyze yaparak bana döndü "Ay canım benim.. Allah nazarlardan saklasın. Sen giysen olur tabi ama..." deyip güldü ve imalı imalı dominant teyzeyi göstererek "ona olmaz" demek istedi.  

Bu lafı yiyen dominant teyzenin neler yapabileceğini bırakın görmeyi, düşünmek bile istemediğim için "hadi size iyi günleeeer.." diyerek kaçtım yanlarından. Elbette önünden geçtiğim mağazaların vitrinlerindeki siluetime alıcı gözüyle bakarak, her vitrinde kendimi daha çok beğenerek, yavru ceylan gibi seke seke, kısacası en seksi yürüyüşümle.. :))

Kıssadan hisse: Üzerinde "cool nerd" yazan bir tişört giyen bir teyze görürseniz uzak durun! :)
  

2 yorum:

defne dedi ki...

:)) böyle teyzeleri seviyorum, ama dokunmaması lazım tabi :)

Imge dedi ki...

Defne,

Kesinlikle! Dokunmayan modelleri çok şeker..:)