Sinir Bozucu Reklamlar

  • Geçen sene bir pandacığın "donduyma vay mı donduyma" diye buzdolabından çıktığı arıza bir reklam vardı. O pandanın niye öyle konuştuğunu anlayamamıştım. Şimdi de Müslüm Baba, Yaşar falan Panda reklamlarında "donduyma" diyerek şarkı söylüyorlar. Meğer dondurma yedikleri için çocukluklarına dönüyorlarmış! Ben bunu geçen hafta öğrendim ve kalakaldım! Bir süre de kalırım sanırım, haberiniz olsun hani..:) Sinirlerinizi bozmak için buraya buyrun!
  • "Uludağ Narata, Uludağ Mandalinata.." diye çılgınca dans eden gölgelerin olduğu reklam da her seferinde tüylerimi diken diken ediyor. Narata ve Mandalinata nedir yahu? Deli misiniz siz? Limonata diye bir içecek var diye diğer tüm aromaların ismini ona uydurmak niye? Bir de üstüne "...kendini kaptırata!" diye bitirmiyorlar mı reklamı işte orada televizyona bir şeyler fırlatmak geliyor içimden. Böyle reklamı olan bir ürünü hayatta denemem, baştan söyleyeyim.
  • Henüz çekilmedi ama Nihat Doğan'ın olduğu bir reklam filmi olursa, tanıtımı yapılan o ürünü de hayatta almam. (Tabi böcek ilacı reklamında Nihat'ın kafasını kocaman bir haşerenin kafası olarak kullanıyorlarsa ve ilaç sıkıldığı anda haşeremiz yere yapışıyorsa durum değişebilir!) Adadaki hayat bittiğine göre böyle bir olasılık var. Bilirsiniz bu tür programlardan sonra birkaç ay daha reyting alan karakterlerin etinden sütünden yararlanılır. O yüzden bu duruma karşı ruhen hazırlıklı olmakta yarar var derim. (Survivor'ı izlemesem de kazananı duyunca şaşırdığımı belirteyim bu arada. Halkım (!) beni farklı şekilde şaşırttı bu kez. Oysa ben ezici çoğunlukla Nihat Doğan'ın almasını beklerdim, hayret! İnsanlarda biraz olsun göz ve izan kaldığına dair umutlansam mı? Yok ya, hiç gerek yok umut yeşertmeye şimdi, sonra kırılıp elimde kalıyorlar.)

6 yorum:

Zeugma dedi ki...

Ama bir şekilde isimleri kafalara kazıyorlar sevgili İmge.

Sinirleri bozarak da olsa ;)

Sinem Ergun dedi ki...

heheheh Nihat Doğan'lı senaryona bayıldım, göndersene bir reklam şirketine belki çekerler bakarsın, aslında satışları da patlatır ilaç firması:))
panda reklamına gelince dondurma buzdolabında durmaz dipfrizde durur ondan bulamamıştır o akılsız panda, ama gerçekten gıcıktı Müslümlüyü de görmedim, umarım denk gelmem:)

Hande dedi ki...

Bende saçma reklamlar bende de ters tepki yapıyor, pandları sevimli bulurdum ondan bile soğudum .(

Imge dedi ki...

Zeugma,

Bu konuda da şüphem var ama.. Reklamın kafaya kazınması mı önemli, satışa yararı olması mı? Yani evet bu gıcık reklamların hepsi akılda kalıyor ama bu ürünleri gördüğüm anda aklıma reklamları bir kez daha geliyor ve kaçarak uzaklaşıyorum yanlarından! :)

Sinem,

Reklam şirketi bence çeker de Nihat oynamak ister mi bilmiyorum. Acun borçlarının büyük kısmını kapatmıştır bence reytinglerden, paraya ihtiyacı yoksa da o kadar karizmayı çizdirir mi dersin? :)

Müslüm'lü reklam filmi ilk paragraftaki linkte saklı bu arada. Ama zaten yoğun duygular ve değişimler yaşadığın bir dönemde izlemen iyi mi bilemedim..:))

Hande,

Al benden de o kadar! Kesinlikle katılıyorum!

Dışavurum dedi ki...

Uludağ naratta yaa, gerçekten çok gıcık...

Imge dedi ki...

Seda,

Sayesinde limonatadan bile soğumak üzereyim!