Güzel Şeyler de Oluyor. Dayanışalım mı? ;)

İşini iyi yapan vakıfların desteklenmesini her zaman çok önemli bulmuşumdur. Belki de artık çok daha önemli destek bulmaları adaletsizliğin, yozlaşmanın ve yolsuzluğun tavan yaptığı ülkemizde. Ben şahsen yardım için senelik bütçeler ayırıp güvendiğim derneklere paylaştırmayı tercih ediyorum. Bunlar arasında LÖSEV, TEV, Mor Çatı, Tema, ÇYDD bulunuyor. Elbette daha pek çok güvenilir vakıf vardır ama bunlar benim alıştıklarım diyelim. Bu arada hangi vakıflara güvenmeyeceğimizi iyi biliyoruz, değil mi? O da çok önemli çünkü. İyilik yapıyorum derken sapıkları, tecavüzcüleri desteklemek istemeyiz hiçbirimiz!

Neyse. Güvendiğiniz vakıflara doğrudan maddi ya da manevi yardımlarda bulunabileceğiniz gibi onların sosyal sorumluluk projelerine, satış platformlarına da destek verebilirsiniz. İşte onlardan birkaçından bahsedeceğim size bu yazıda.

      
Özellikle matematik köyü fikrine bayıldığım, çocuğun akıl ve bilime dayalı eğitiminin önemine vurgu yapan bu projeye kitap, bilgisayar, tablet, vs gibi bağışlarda bulunabilirsiniz. İkinci elleriniz için de aklınızda olsun, ilgilenebiliyorlar. 

Ama benim bu yazıda paylaşmak istediğim haber Nesin Vakfı Çiftliği ürünleri. nesinvakficiftligi@gmail.com adresinden veya 0-530-130 75 84 no'lu telefondan salça, reçel çeşitleri, turşu, zeytin ve zeytinyağı, peynir çeşitleri, nar ekşisi, baharat, tereyağ, yumurta, vs gibi aklınıza gelen pek çok ürünün siparişini verebiliyorsunuz. Nesin Vakfı'nın Çatalca'daki çiftliklerinde özenle yetiştirdikleri doğal ürünlerden sipariş vererek hem sağlığımıza hem de Aziz Nesin'in bu en güzel mirasına destek olabiliriz. Güzel  olmaz mı? Daha fazla bilgi için Facebook sayfalarını da takibe almanızı öneririm. 




Nobel Bilim ödüllü bilim insanı Prof. Dr. Aziz Sancar ülkemizde kız çocuklarının eğitimine katkıda bulunmak için yeni bir proje (STEM) başlatıyor. Prof. Aziz Sancar, kız çocuklarını bilim ve teknoloji eğitimine özendirmek için eğitim alanında geliştirdiği uluslararası proje (STEM- science, technology, engineering, mathematics) Ankara, Ardahan, İstanbul, Mersin, Uşak, Şanlıurfa, Zonguldak illerinde uygulanacak. Projeden 700 kız çocuğu yararlanacak. Projeye katılacak kız çocukları bilim-teknoloji alanında bilgilendirilecek ve bu konularda eğitim almaya özendirilecek. Projenin amacı, Türkiye’de ilköğretim 6. sınıfa giden kız çocuklarının bilim ve teknoloji eğitimine merak duymalarını sağlamak, bu konularda dünyadaki uygulama ve yenilikler hakkında, Türkiye-Güney Kore ve ABD arasındaki değişim programlarına katılarak bilim ve teknoloji eğitimleriyle tanışmalarına katkıda bulunmak olacak. Prof. Dr. Aziz Sancar, projenin Şanlıurfa ayağında eğitim kamplari projesiyle, Suriyeli göçmen kız çocuklarının eğitimine de destek olmayı amaçlamaktadır. Detaylı bilgi ve kayıt tarihleri web sayfasında mevcut. Belki bir kız çocuğunun bu projeye katılmasını sağlayarak hem o çocuk, hem toplum, hem de insanlık adına müthiş bir fayda sağlamış olursunuz. Daha detaylı haber içeriği için buraya tık tık

(Resmi buradan aldım)


Bir de kokoş kadın etkinliği var sırada. ;) Böyle diyerek etkinlik amacını küçümsediğimi sanmayın ama gerçekten bu tür alışveriş şenlikleri, kermesleri, pazarları, adı her ne ise genelde kokoş kadın kaynıyor, yapacak bir şey yok. Olsun. Gidip de destek olan herkesin kokoşluklarına sağlık! ;) Herkesin her alanda, farklı şekillerde ve kendi tarzlarında yapacak bir şeyleri olabilir. Bunu anlamak lazım. Önemli olan niyetin ve amacın güzelliği. 


29 Mart'ta Zorlu Center Raffles Otel'de gerçekleştirilecek olan Alışveriş Yaşatır etkinliği de işte böyle bir şey. Alışveriş Yaşatır'da giriş bedeli (35 TL) ve stant kiralarından elde edilecek gelirin tamamı Şişli Etfal Çocuk Onkoloji Bölümü'nü yenileme projesine aktarılacak. O nedenle bugünlerde illa ki tüketim çılgınlığına kendimi kaptırmak istiyorum diyenleri buraya alalım derim ben. 

Dayanışma güzeldir. Bunun güvenini, mutluluğunu ve huzurunu en derinlerde hissettiğimiz ve yaşadığımız bir hafta olsun.    

Hiç yorum yok: